Planeettamme puolesta


Jokaisella laukulla on tarina kerrottavana. Tarina siitä miten laukku on valmistettu, mitä materiaaleja siihen käytetty, kuka laukun on valmistanut ja mistä hinta muodostuu. Ostaessasi laukun, haluamme että teet tietoisen valinnan. Siksi tarjoamme asiakkaillemme mahdollisimman paljon infoa tuotteistamme.

Kiertotalouden mukainen suunnittelu ja Round 2


Kunnioitamme suuresti materiaalia, jota käytämme. Mallimme on suunniteltu niin että leikkuujätettä syntyy mahdollisimman vähän. Isommat leikkuujätteet käytetään pienempiin laukkuihin, rannekkeisiin ja avaimenperiin jne. Tällä hetkellä materiaali hävikkiä syntyy vain 2–4%. Tavoitteemme on saavuttaa tuotannossa nollahävikki muutaman vuoden sisällä.

Laukkujemme muotoilu noudattaa omaa kiertotalouteen pohjautuvaa muotoilukonseptiamme, jota kutsumme nimellä Round 2. Sen avulla voimme antaa tuotteelle ja materiaalille pisimmän mahdollisen käyttöiän. Siksi muotoilu on minimalistista ja ilman koristeita - kaikilla yksityiskohdilla on funktio. Korkealaatuinen, luonnollisesti viimeistelty nahka on jo itsessään koristeellinen – joka ajan myötä patinoituu ja kertoo oman tarinansa. Vaihdettavat osat mahdollistavat helpon huollon ja korjauksen.

Käytettyjen tuotteiden uudistaminen on helppoa, ja sen avulla voimme siirtää päivitetyt laukut seuraaviin käyttökierroksiin. Suuri materiaalipinta ilman saumoja mahdollistaa myös jonkin verran uudelleensuunnittelua tarvittaessa (jos tulee esim. tahroja tai naarmuja, on mahdollista lisätä tasku jne.) Tai luoda jotain täysin uutta käytetystä materiaalista.

Jos laukkusi menee pilalle tahroista, jotka eivät irtoa, tai jos sillä ei ole enää sinulle käyttöä, palauta se meille ja me annamme sille uuden elämän. Saat hyvitystä palautetusta laukusta sen kunnosta riippuen.

Miksi nahka?


Me käytämme eurooppalaista kasviparkittua nahkaa – esimerkiksi parkitsimoilta kuten Tärnsjö Garveri Ruotsista, Sørensen Leather Tanskasta, Vegetable Tanned Leather Consortium Italiasta, Splenda Tannery Espanjasta. Joissain tapauksissa tilaamme myös kromiparkittua nahkaa Espanjasta, Palomares parkitsimosta. Pyrimme välttämään kromiparkittua nahkaa, mutta joihinkin projekteihin se sopii kasviparkittua paremmin.

Kasviparkittu nahka valmistetaan käyttämällä luonnollisia parkkiaineita ilman haitallisia kemikaaleja. Se muodostaa ajan mittaan hienon patinan ja ikääntyy kauniisti. Se on kestävää ja helppohoitoista ja kestää käytössä vuosikymmeniä, jopa sukupolvelta toiselle. Nahka on biohajoavaa, mutta meidän ensimmäinen ja tärkein tavoite on pitää se käytössä mahdollisimman pitkään.

Kasviparkittu nahka on hyvin vahvaa. Pitääksesi se hyvännäköisenä suosittelemme kosteuttamaan sitä nahalle tarkoitetulle hoitoaineella muutaman kuukauden välein. Se ei kuitenkaan tarvitse säännöllistä pesua, mikä vähentää huomattavasti veden ja energian käyttöä verrattuna joihinkin vaihtoehtoisiin materiaaleihin.
Kasviparkittu nahka ei kuitenkaan ole ongelmatonta. Sillä on elinkaarensa alussa monia ongelmia - maankäyttö ja metaanipäästöt kasvavasta karjasta, eläinten oikeudet, suuri veden ja energian käyttö. Parkituksella on myös kielteisiä vaikutuksia ympäristöön. Positiivinen puoli - raakavuotien päivittäminen korkealaatuiseksi nahaksi aiheuttaa paljon vähemmän ympäristöongelmia kuin niiden hautaaminen tai polttaminen, ja se on edelleen pisimpään kestävä materiaali laukkuihin.

Pidämme jatkuvasti itsemme ajan tasalla vaihtoehtoisille materiaaleille, jotka sopisivat laukkuihin. Toistaiseksi emme valitettavasti ole löytäneet sellaista, jolla ei olisi omia suuria ympäristöongelmia. Jotkut sisältävät muovia, jotkut eivät vieläkään ole saatavilla isommissa määrissä, jotkut on kuljetettava meille muualta maailmasta, ja toistaiseksi emme ole löytäneet materiaalia, joka olisi yhtä kestävää kuin kasviparkittu nahka.

Hoito ja korjaus


Kasviparkittu nahkalaukku tarvitsee yleensä vähäistä hoitoa elinaikanaan. Voit tehdä sen itse noudattamalla yksinkertaisia ohjeita tai tuoda sen meille ja teemme sen puolestasi - puhdistamme, kosteutamme, vaihdamme kuluneet osat ja hemmottelemme myös yleistä ilmettä. Laukun hihnat, taskut ja muut yksityiskohdat voidaan helposti päivittää tai vaihtaa, kun ne ovat kuluneet tai käyttäjä haluaa jotain erilaista funktiota tai muotoilua.

Ensimmäinen hoitokerta on ilmainen.

Paikallinen valmistus


Suurin osa laukuista tehdään studiossamme Tallinnassa, Virossa. Kaikki nämä laukut on merkitty sen valmistaneen käsityöläisen tai käsityöläisten nimillä. Kun olet saanut laukun, katso sen sisälle niin saat tietää, kuka sen on tehnyt. Käsityöläisten lisäksi meillä on kumppani - Kolm Llc, pieni perheyritys Tartossa (sijaitsee myös Virossa), joka auttaa meitä ajoittain.

läbipaistev hinnastamine stella soomlais

Läpinäkyvä hinnoittelu 


Käsintehty nahkalaukku on sijoitus, joka palvelee sinua vuosikymmenien ja jopa sukupolvelta toiselle. Kun ostat laukun, sinun tulisi tietää, miksi se maksaa mitä maksaa. Tämän havainnollistamiseksi paljastamme tästä täydelliset tiedot. Tämä erittely on keskiarvo Stella Soomlaiksen malliston laukuista.

Vuokrauspalvelu ja second hand


Kaikkia eri laukkuja ei tarvitse itse omistaa. Vuokraamme laukkumme lyhyeksi ajaksi – viikonlopuksi kokeiluun miltä laukku tuntuu tai esimerkiksi lomalle. Tämä on myös loistava tapa kokeilla ja saada tuntuma laukkuun ennen ostamista. Vähennämme vuokrahinnan laukun hinnasta, jos päätät ostaa tai tilata saman mallin.

Uuden laukun ostamisen sijaan voit myös ostaa second hand laukun studion kaupasta.

Awards


2020 Estonian Responsible Business Index Gold level
2020 Estonian Responsible Entrepreneurship Forum, special award for social entrepreneurship
2019 Estonian Responsible Business Index Silver level
2018 Estonian Responsible Business Index Bronze Level